Gölyaka Belediyesi'nin sınırları genişledi

Düzce'nin Gölyaka ilçesine bağlı İçmeler ve Yazlık köyleri referandum sonucu mahalle oldu.

Büyütmek için resme tıklayın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, köylerin muhtarlarından Aralık 2022'de gelen talep üzerine referandum gerçekleştirildiği belirtildi.

Gölyaka İlçe Seçim Kurulunca yapılan Halk Oylaması sonuçlarına göre, İçmeler'deki 580 seçmenden oylamaya katılan 270'inin "evet", 161'inin "hayır" oyu kullandığı aktarılan açıklamada, Yazlık'taki 266 seçmenden 132'sinin "evet", 80'inin "hayır" yönünde oylama yaptığı kaydedildi.
Açıklamada, seçim sonucunun olumlu çıktığının tutanaklardan anlaşıldığı anlatılarak, şunlar kaydedildi:
"Bakanlığımızdan alınan yazı doğrultusunda, katılımın gerçekleşebilmesi için seçmenlerin yarısının bir fazlasının 'evet' oyu vermesi değil, oylamaya katılanların yarısının bir fazlasının 'evet' oyunun aranması gerektiği bildirilmiştir. Bu doğrultuda, Gölyaka Belediyesi meclis kararıyla İçmeler ve Yazlık mahalle olmuştur."

02 Eki 2023 - 15:57 Düzce- Gündem

Muhabir  Nevzat Cingirt


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Düzce Parantez Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Parantez hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Düzce Parantez editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Düzce Parantez değil haberi geçen ajanstır.