Üretici ve tüccar düellosu

Düzce’nin en önemli tarım ürünlerinden biri olan fındık, üretici ve tüccarlar arasındaki fiyat mücadelesiyle dikkat çekiyor.

Büyütmek için resme tıklayın

Serbest piyasada dalgalı bir fiyat politikası sergileyen fındık fiyatları sezon başında 100 TL'ye kadar yükseldi. Sonrasında ise kademeli olarak 88 TL'ye kadar gerileyen fındık fiyatları aynı seyirde devam ediyor.

ÜRETİCİNİN ELİ GÜÇLÜ

Üreticiler, fındık fiyatlarının yükselmesini bekleyerek, fındıklarını pazara indirmemekte kararlılar. Üreticiler Sezon başından beri uyguladıkları bu stratejiyle ocak ayında fındık fiyatının 100 TL’yi aşacağını belirtti. Sektör Temsilcileri, üreticinin aklında fiyat oluştuğunu bu fiyata gelene kadar pazara fındık indirmeyeceklerini söyledi.

TÜCCAR DA İSE DURUM FARKLI

Serbest piyasada tüccarlar rekoltenin düşüklüğünden dolayı ihtiyacını karşılamak adına bir rekabete girip fiyatların yükselmesini sağladı. Yüksek fiyattan fındık alan bazı tüccarlar, TMO’nun alım fiyatlarına kadar düşebileceğini öngördüklerini söyledi.

Haber: Nevzat Cingirt

20 Eki 2023 - 09:35 Düzce- Ekonomi

Muhabir  Nevzat Cingirt


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Düzce Parantez Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Parantez hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Düzce Parantez editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Düzce Parantez değil haberi geçen ajanstır.