Fındık hafta sonuna yükselişle başladı!

Düzce'de fındık sezonunun sonuna gelindiğinde geçtiğimiz haftalarda bir miktar düşüşe geçen fındık fiyatları bu hafta itibariyle yükseliş bandına geçti.

Büyütmek için resme tıklayın

Düzce’de   fındık sezonunun sona ermesinin ardından fındıkta ufak tefek hareketlilik başlarken Ordu'da ise sahil kesimde 93 lira seviyelerine gelen fındık fiyatının, Gölköy gibi yüksek ilçelerde 100 liraya kadar yükseldiği öğrenildi.  Artışın ise devam edeceği bekleniyor.

Düzce’de 100 TL seviyelerine kadar yükselen fındık fiyatları, ani düşüşlerle 87 TL'ye kadar gerilemişti. Üreticinin piyasaya direnmesi ile birlikte kasım ayında yükseliş trendine giren fındık fiyatları 93 TL seviyelerini görmüş durumda.

Fındık alım fiyatlarını ilk olarak 80 TL olarak açıklayan tekelci firma üreticinin direnmesi ile birlikte önceki haftalarda alım taban fiyatını yeniden 95 TL'ye yükseltti.

Piyasada oluşan fiyatlardan tatmin olmayan üreticiler fındığı pazara indirmemeye devam ediyor. Üreticinin bu stratejisi kasım ayında fındık fiyatlarını yukarıya çekmeyi başardı.

Sektör Temsilcilerine göre Kasım, Aralık ve Ocak aylarında fındık fiyatının yükselişi devam edecek.

Düzce’de 50 randıman kabuklu fındık serbest piyasada 92-94 TL arasında işlem görüyor. 

İL İL GÜNCEL FINDIKKM FİYATLARINI ÖĞRENMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ:

 (duzceparantez.com)https://www.duzceparantez.com/ haber/17673600/iste-il-il-guncel-findik-fiyatlari-18-kasim-cumartesi

18 Kas 2023 - 10:55 Düzce- Gündem

Muhabir  Nevzat Cingirt


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Düzce Parantez Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Parantez hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Düzce Parantez editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Düzce Parantez değil haberi geçen ajanstır.